Herman Miller

Embody

| Akcija

Futuristički dizajn i inteligentno sedenje

Dizajnirana za Herman Miller kompaniju, Embody radna stolica razvijena je kao solucija na problem nedostatka fizičke harmonije između nas i naših računara.  Industrijski dizajneri Jeff Weber i Bill Stumpf izneli su radikalnu ideju: Šta ako stolica može učiniti više nego samo umanjiti negativne efekte sedenja? Mogu li dizajnirati stolicu koja zapravo ima pozitivne efekte nа telo? Odgovor je bio da, a rešenje je Embody.
Pixelated Support podrška naslona stolice konstruisana je po načelima ljudskih leđa, sa centralnom kičmom i fleksibilnim rebrima. Jednostavno se prilagođava prirodnoj krivini vaše kičme.

1350 
- 1440
Dizajn  /  Jeff Weber
Embody
Embody
Embody
Embody
Embody
Embody
Materials

Color

Sedište/Naslon/Konstrukcija:
Obiman izbor materijala različitih cenovnih kategorija i završnica

https://www.hermanmiller.com/design-resources/materials/search-materials.html#pid=7/274,rpp=60

Dimensions

D: 74cm

Š: 75cm

V: 114cm max

Embody
Jeff Weber

Jeff Weber

Direktor Studija Weber + Associates, Jeff Weber, postaje slavno dizajnersko ime na svetskoj sceni 1989. godine sarađujući sa Bill Stumpf-om i Don Chadwick-om na ikonskoj Aeron stolici za Herman Miller. Danas on koristi svoje mnogobrojne talente sa ciljem poboljšanja ljudske svakodnevnice dizajnirajući proizvode koji unapređuju živote ljudi - kod kuće i na poslu. Sa fokusom na rezultate, integralni i značajn aspekt u njegovom procesu dizajna jeste istraživanje. Kada je dizajnirao Embody stolicu, Weber i tim Herman Miller-a proveli su skoro dve godine razgovarajući sa stručnjacima iz različitih oblasti medicine, od specijalista za bolesti gornjih ekstremiteta do optometrista i neurologa. Cilj je bio da se stekne pravo razumevanje onoga što je potrebno - "da se telo u prostoru održi na zdrav način i da mu se omogući pokret u isto vreme", kaže Weber.