"The details are not the details. They make the design."

Charles Eames

NITEA, verujući u jednostavnost koja teži savršenstvu, već više od 20 godina sa ponosom predstavlja vanvremenske modele nameštaja čija su inovativnost, kreativni utisak, tehnologija izrade i funkcionalnost obeležili revolucionarne momente modernog dizajna.

1996–2000.

NITEA radnu atmosferu i kućni ambijent u mnogim prostorima u Srbiji i regionu podiže na viši nivo. Potpuno moderan, kreativan i svež pristup opremanju enterijera ulepšao je brojne kancelarije i domove.

NITEA se od početka izdvaja na srpskom tržištu nameštaja. Prvo predstavljanje kancelarijskog stola TIPER italijanskog proizvođača FREZZA sa staklenom radnom površinom i aluminijumskom strukturom, na Sajmu nameštaja 1997. godine, pozicionira našu kompaniju kao lidera i trendsetera u opremanju poslovnih prostora.

2000–2002.

Dobijamo prava ekskluzivnog zastupanja u Srbiji i Crnoj Gori svetski poznate kompanije VITRA iz Švajcarske.

Naša ambicija da modernizujemo i unapredimo unutrašnje uređenje prostora počinje da se ostvaruje.

2003–2008.

NITEA učvršćuje svoju reputaciju sinonima za inovativnost i kreativnost organizujući događaj Dream Office. Tokom pet godina na lokacijama koje su značajne za arhitekturu i kulturu Beograda, predstavljali smo najbolje proizvode iz industrija kancelarijskog nameštaja. Posebno smo ponosni na izložbu Dream Office 2006 u turskom kupatilu na Dorćolu.

Istovremeno, bogatiji smo za nove partnere, među kojima se izdvajaju SEDUS, SITLAND i PEDRALI. Karim Rashid, Claudio Bellini, John Bennett i drugi bili su naši gosti i predavači koji su svoje znanje podelili sa beogradskom publikom.

2009–2013.

Ovaj period obeležio je poduhvat u Hali Kompresor. Otvaranje je bilo događaj za pamćenje, ali smo i tada bili ispred vremena. Uprkos ekonomskoj krizi, uspevali smo da svaki put pružimo više. U prostoru Kompresora bile su dve velike putujuće izložbe Vitra Design Museum: izložba o dizajnerskom paru Eames (2009) i izložba minijatura stolica (2013), predstavljanje rada i dizajna Jozefa Hoffmann-a i umetničke izložbe, i druge promocije.

Veoma važan događaj u našem razvoju je dobijanje prava zastupništva za američku kompaniju HERMAN MILLER.

2014–2019.

Office or anti-office?

Tehnologija menja naš način života, u svim oblastima. Kancelarija je mesto gde ljudi žele da se osećaju kao kod kuće. NITEA stoga otvara novi showroom sa kućnim nameštajem. NITEA HOME postaje mesto gde možete opremiti i svoj dom i kancelariju.

Uskoro ćemo u našim salonima predstaviti legendarni dizajn proizvođača KNOLL i CAPPELLINI, dodaćemo šarm skandinavskog nameštaja HAY, a biće i još iznenađenja.

Nameštaj i oprema enterijera iz naše ponude su upravo ono što vam je potrebno. Ovde je reč o stavu, ne samo o lepoti. Prefinjen ukus nadilazi prostu kombinaciju forme i materijala.

Vaš dom mora da govori vašim jezikom, uz eleganciju i stil koji reflektuje Vaš način života. Isto tako, dobro uređena kancelarija povećava produktivnost i zadovoljstvo na poslu.

Izaberite najbolje i ponesite deo istorijskog nasleđa sa sobom.

Posetite nas u našim izložbenim i prodajnim prostorima.