Tiper

Izuzetan dizajn TIPER radnih stolova postignut je perfekcionističkom komunikacijom individualnih elemenata na funkcionalnom i estetskom nivou.
Apsolutna formalna elegancija ekstrudirane aluminijumske centralne grede i nožica od livenog aluminijuma čine ovaj model ekskluzivnim izborom za potrebe kancelarijskih prostora. Staklene radne ploče pružaju poseban vizuelni uticaj i čine TIPER stolove prepoznatljivim, funkcionalnim i modularnim.

Dizajn  /  Roberto Danesi
Tiper
Tiper
Tiper
Tiper
Tiper
Tiper
Materijali

Okvir:
Ekstrudirani i Liveni Aluminijum

Noge:
Liveni Aluminijum

Bočni paneli:
Furnirani MDF

Ploča:
Melamin/Drvo/Staklo

Elementi i ploče za povezivanje:
Staklo/Furnirani MDF

Ploče za konferencijske modele:
Staklo/Furnirani MDF

Boje

Noge:
Aluminijum/hrom

Ploča:
Melamin - bela boja/hrast/američki orah/brest
Furnir - američki orah/brest/crni jasen
Staklo - čisto staklo/crna boja/bela boja/gravirano staklo

Traverza:
Aluminijum

Izlaz za kablove:
Crna koža

Prednja ploča stola:
Metal - aluminijum/hrom
Koža - crna boja/bela boja

Dimenzije

D: 180cm - 320cm

Š: 90cm - 180cm

V: 72cm

Roberto Danesi

Roberto Danesi

Roberto Danesi rođen je 1949. godine u Bolzanu, Italija. Diplomirao je na IUAV Univerzitetu u Veneciji na studijama arhitekture i umetnosti. Njegov istraživački rad baziran je na konceptu industrijskog dizajna sa fokusom na kancelarijske enterijere. Eklektičnim pristupom dizajnu, R. Danesi demonstrira svoj talenat i u oblastima kućnog nameštaja, nameštaja namenjenog javnoj upotrebi, grafičkog i tekstilnog dizajna, dizajna pakovanja, arhitektonskih projekata. 1980. godine uspostavlja svoj privatni studio koji mu je omogućio saradnju sa poznatim svetskim kompanijama kao što su Frezza, doimOffice, Time Steel, Shetug, Nevers and Bos 1964.