Knoll

Saarinen Dining Table

Sa ovom kolekcijom Saarinen je rešio problem “ružnog, zbunjujućeg sveta nemira” koji se nalazi ispod stolica i stolova. Nov, minimalni dizajn postolja bio je veliki uspeh za dizajnera. Kolekcija stolova je definitivno dostignuće modernog dizajna i bezvremenski dodatak vašem domu - pravi klasik. Stolovi različitih dimenzija čine odličan dodatak svakog doma, a lako se mogu ukombinovati i sa ostalim elementima iste kolekcije. Različite opcije boja i materijala daju priliku da se sto prilagodi svačijem ukusu.

5676 
- 31992
Dizajn  /  Eero Saarinen
Saarinen Dining Table
Saarinen Dining Table
Saarinen Dining Table
Materials

Baza: Aluminijum sa završnim slojem bele ili crne boje.
Ploča: Odabir različitih boja završnica mermera, laminata, akrilnih ploča.

Color

Bela ili crna baza, spektar boja i materijala za ploču stola možete pogledati na linku https://www.knoll.com/product/saarinen-oval-dining-table-72

Dimensions

Dostupne varijante okruglog stola različitih dimenzija i ovalnog stola.

Eero Saarinen

Eero Saarinen

Eero Saarinen bio je američki arhitekta i dizajner finskog porekla, jedan od lidera istraživanja i eksperimenta u američkoj arhitekturi tokom 1950-ih. Saarinen se kao I mnogi arhitekti oprobao u dizajnu nameštaja, naročito stolica koje su uvek predstavljale estetski i strukturalni izazov koji nije lako rešiti. Eero je 1941. zajedno sa kolegom Charlesom Eamesom osvojio nacionalnu nagradu za dizajn nameštaja za kompleksnu stolicu organske forme koja je bila ispred svog vremena. Njegov poslednji dizajn nameštaja iz 1957. bio je niz stolica i stolova na izduženim postoljima. Zakrivljene forme njegovog nameštaja pratile su njegov interes za skulpturalne arhitektonske forme.