Knoll

Tulip Armless Chair

Sa ovom kolekcijom Saarinen je rešio problem “ružnog, zbunjujućeg, sveta nemira” koji se nalazi ispod stolica i stolova. Nov, minimalni dizajn postolja bio je veliki uspeh za dizajnera. Tulip stolica čini jedno od većih dostignuća modernog dizajna i postaće bezvremeni dodatak vašem domu. Različite opcije boja i tkanina omogućavaju da prilagodite stolicu sopstvenom okruženju.

1524 
- 3180
Dizajn  /  Eero Saarinen
Tulip Armless Chair
Tulip Armless Chair
Tulip Armless Chair
Tulip Armless Chair
Materials

Baza: Aluminijum sa završnim slojem bele boje
Sedište:Oblikovani fiberglas formira školjku, sedalni jastuk može biti prekriven različitim vrstama platnenih ili kožnih štofova

Color

Baza može biti bela ili crna, a deo širokog spektra boja za sedalni deo možete pogledati na linku
http://www.knoll-int.com/home/by-designer/classic-designers/eero-saarinen/saarinen-tulip-side-chair

Dimensions

D: 53cm

Š: 49cm

V:81cm

Tulip Armless Chair
Eero Saarinen

Eero Saarinen

Eero Saarinen bio je američki arhitekta i dizajner finskog porekla, jedan od lidera istraživanja i eksperimenta u američkoj arhitekturi tokom 1950-ih. Saarinen se kao I mnogi arhitekti oprobao u dizajnu nameštaja, naročito stolica koje su uvek predstavljale estetski i strukturalni izazov koji nije lako rešiti. Eero je 1941. zajedno sa kolegom Charlesom Eamesom osvojio nacionalnu nagradu za dizajn nameštaja za kompleksnu stolicu organske forme koja je bila ispred svog vremena. Njegov poslednji dizajn nameštaja iz 1957. bio je niz stolica i stolova na izduženim postoljima. Zakrivljene forme njegovog nameštaja pratile su njegov interes za skulpturalne arhitektonske forme.