B.D. barcelona design

Chair B

Ova stolica je osvojila ADI-FAD Delta Silver nagradu 2011. godine. U svojoj jedinstvenosti je skriven kompleksni inženjering. Sama činjenica da se sedište može presaviti otvara mogućnosti za korišćenje ove stolice u višenamenskim prostorijama.

707 
- 1044
Dizajn  /  Konstantin Grčić
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Chair B
Materials

Stranice i sedište su u šperploči i furnirane u jasenovom drvetu . Naslon je od punog drveta jasena. Cevasto čelično dno sa delovima od livenog aluminijuma. Dostupan u kožnoj tapeciranoj verziji.

Color

Stolice su lakirane u prirodni ton ili crnu boju.

Dimensions

D: 56 cm

Š: 48 cm

V: 77 cm

Chair B
Konstantin Grčić

Konstantin Grčić

Konstantin Grčić (* 1965) formalno, svoje je znanje sticao je izučavajući stolariju na Parnham College-u te industrijski dizajn na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu. Tamo je sarađivao sa Jasperom Morrisonom. Osniva svoju kancelariju u Minhenu 1991. godine. Danas je Konstantin Grčić dizajn studio u Berlinu. Kancelarija je aktivna u nekoliko oblasti, od projekata industrijskog dizajna, dizajna izložbi i arhitektonskih saradnji. Među njegovim poznatim klijentima su Aeance, Authentics, Cassina, ClassiCon, Flototto, Flos, Galerie Kreo, Kettal, Laufen, Magis, Muji, Nespresso, Plank, Smart i Vitra. Dobitnik je brojnih nagrada kao što je Compasso d`Oro za svoju lampu MAIDAI (Flos, 2001), stolicu MITO (Plank, 2011) i OK lampu (Flos 2016). Rad Konstantina Grčića čini deo stalnih zbirki najznačajnijih svetskih dizajnerskih muzeja (a. MoMA / New York, Centre Georges Pompidou / Pariz). Grčić definiše funkciju u ljudskom smislu, kombinujući formalnu strogost sa značajnom mentalnom oštrinom i humorom. Njegov rad karakteriše pažljivo istraživanje istorije umetnosti, dizajna i arhitekture i njegove strasti prema tehnologiji i materijalima.