Knoll

Cesca Chair

Marcel Breuer spojio je tradicionalno zanatstvo sa industrijskim metodama i materijalima u želji da proizvodnja čeličnog nameštaja postane internacionalna senzacija i moderna institucija. Konzolna forma koristi mogućnosti koje su jedinstvene za ovaj material i daje stolici veću fleksibilnost i udobnost. Stolica dolazi u više mogućih kombinacija materijalizacije, takođe moguće je dodati i rukonaslon, na taj način može se prilagoditi svakom okruženju.

1164 
- 2712
Dizajn  /  Marcel Breuer
Cesca Chair
Cesca Chair
Cesca Chair
Materials

Baza: Polirani čelik
Sedište: U zavisnosti od odabira - Drvo bukve i pletivo od trske/šper ploča i uretenska pena preko koje ide platneni štof/ kombinacija navedenog

Color

U slučaju da je drveni okvir - on može imati crnu ili prirodnu boju, metalni okvir je od poliranog čelika kao i baza. Pletena trska uvek ima isti, svetao ton. Ukoliko se koristi kombinacija sa štofom, izbor je veliki, a možete deo pogledati kroz sledeći link:
https://www.knoll.com/product/cesca-chair-with-arms-upholstered-seat-cane-back

Dimensions

W 47cm

D 60cm

H 80cm

Marcel Breuer

Marcel Breuer

Jedan od velikana pokreta moderne i štićenik Bauhaus-ovog osnovača Walter Gropius-a, Marcel Breuer, je podjednako proslavljen svojim dostignućima u arhitekturi i nameštaju. Još kao student naučio je stolarski zanat, na dalje kroz celu karijeru oslikavao je svojim radom osnovne principe Bauhaus škole iz koje potiče, ističući važnost spoja umetnosti i industrije.