Knoll

Bertoia Side Chair

Bertoia stolica je ikona modernog dizajna sredine XX veka. Gracioznost proizvedena industrijskim materijalima prevazilazi standarde utilitarnosti i postaje umetničko delo. Mnogobrojne varijacije u štofu i bojama daju priliku svakome da prilagodi dizajn sopstvenom domu.

312 
- 2412
Dizajn  /  Harry Bertoia
Bertoia Side Chair
Bertoia Side Chair
Bertoia Side Chair
Materials

Baza: Čelik
Sedište: U zavisnosti od odabira- Tapacirano sedište i platneni/kožni štof, fiberglas, žičana konstrukcija

Color

Baza može imati crnu, belu ili hromiranu sjajnu završnicu, a u zavisnosti od odabira tapaciranja mogu se odabrati i materijali i boje, deo izbora možete videti na sledećem linku:
https://www.knoll.com/product/bertoia-side-chair

Dimensions

W 46 cm
D 58 cm
H 73 cm

dimenzije se mogu blago razlikovati u odnosu na odabir finalizacije materijala

Bertoia Side Chair
Harry Bertoia

Harry Bertoia

Harry Bertoia bio je jako talentovan umetnik, Knoll-ov istoričar Brian Lutz jednom je rekao “Njegove slike su bolje od njegovih skulptura. A njegove skulpture bolje su od njegovog nameštaja. A njegov nameštaj je apsolutno genijalan“. Harry je nakon studija otvorio svoju radionicu gde je podučavao dizajn metala i nakita, 1946. preselio se u Kaliforniju ne bi li pomogao kolegi Charles Eames-u da razvije metode rada u nameštaju sa šper pločom i laminatima. Nakon te saradnje i potpune slobode i podrške koju mu je davao Knoll, Harry je napravio neke od najpoznatijih žičanih struktura i komada nameštaja XX veka.