Hay

AAC 23

Dizajn AAC 23 stolica odiše funkcionalnom jednostavnošću koja je karakteristična za čitavu ovu seriju. Čvrsta obloga sadrži zakrivljeni naslon s naslonima za ruke u polipropilenu, pružajući odličan komfor i mekanu, ujedinjenu siluetu, dok četveronožna drvena podloga dodaje bezvremenski, klasični izraz, osiguravajući veću stabilnost i duži životni vek. Široka paleta boja, opcija presvlake i izbora drva za okvir i noge pružaju mogućnost stvaranja gotovo beskonačnih kombinacija dizajna.

412 
- 723
Dizajn  /  Hee Welling
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
AAC 23
Materials

Školjka je izrađena od injekcionog polipropilenska sa naslonom za ruke,
kompletno tapacirana. Debljina ljuske: 10 mm polipropilen 10 mm pena.
Baza je izrađena od šperploče. Unutrašnja šperploča u bukvi,
top furnir u hrastu.

Color

Školjka se tapacira u širokoj lepezi boja i dezena štofa ili kože. Baza se izrađuje natur mat ili sjaj, beljena ili tonirana u crno.

Dimensions

D: 59 cm

Š: 52 cm

V: 79 cm

AAC 23
Hee Welling

Hee Welling

Hee Velling je danski dizajner nameštaja koji je 2003. godine osnovao studio u Kopenhagenu. Velling je sin majstora , a njegova fascinacija proizvodnim tehnikama, materijalima i mašinama je počela dok je još bio dete. Studirao je na Univerzitetu za umetnost i dizajn u Helsinkiju, a magistrirao je dizajn nameštaja na Kraljevskoj danskoj akademiji likovnih umetnosti (gde je i sada mentor dizajna). Njegov dizajn je usredsređen na ideju stvaranja tehnički ostvarenih proizvoda koji mogu doseći široku publiku. Njegov rad karakteriše veliki osećaj proporcije i tiho elegantan izgled.