Wittmann

Vuelta

Rotacija, okretanje, povratak - ovo su značenja španske reči Vuelta. Naslon za leđa se zakreće oko ugla, postaje naslon za ruku, nastavlja se do čuvara kako bi ih zatvorio, kao u zagrljaju. Specijalni oblik je podeljen šavovima, kao podsećanje na Josefa Hoffmanna.

5.939€ 
- 8.715€
Dizajn  /  Jaime Hayon
Vuelta
Vuelta
Vuelta
Vuelta
Vuelta
Vuelta
Materijali

Ram: drveni ram sa livenom drvenom školjkom
Tapetarija:
Sedište: fiksna tkanina sa zavojnim oprugama, juta prekrivač, sendvič od slojeva poliuretanske pene Školjka: sendvič od slojeva poliuretanske pene
Noge: čelične peskirane strukture

Boje

Široka paleta štofova i koža za tapaciranje. Nogari se rade bronzane ili crne peskiraže i polirani ili crni hrom i zlatne ili tanmo sive boje.

Dimenzije

Dimenzije sofe sa naslovne fotografije iznosi 254x83cm.

D: 140,197,254 i 311cm

Š: 83cm

V: 77cm

Vuelta
Jaime Hayon

Jaime Hayon

Rođen u Madridu 1974. godine, Jaime Haion se može pohvaliti jednom od najsjajnijih karijera u novijoj istoriji savremenog dizajna. Rođen je i školovao se u Madridu. Radio je u Italiji.Godine 2004. Haion je odlučio da se osamostalni , preselio se u Barselonu i počeo da radi na brojnim projektima, dok je istovremeno pokazivao svoj lični rad u umetničkim galerijama. Njegova izložba pod nazivom Mediteranski digitalni barok, u londonskoj galeriji David Gill i kolekcija kupatila koju je dizajnirao za ArtKuitect označio je početak njegove međunarodne karijere, koja je uspostavljena kolekcijom Shovtime za BD i njegovim kasnijim radom sa takvim kompanijama kao što je Metalarte, Kamper, Lladro, Bisazza, Svarovski i Moooi. Haion trenutno živi i radi u Londonu.