Knoll

Avio Sofa

Modularni i linearni, sa vizuelno lakom strukturom koja se uklapa u bilo koje okruženje, Avio sofa vešto balansira prostorne odnose i proporcije. Kauč kombinuje funkcionalnu i estetsku ravnotežu suprotstavljajući tanak strukturni okvir znatnom volumenu presvlaka. Modularni sistem nogu može podržati različite kombinacije sedišta i stolova. Idealan kauč za dom i za poslovni prostor, savršeno umetnut u stilski pravac koji je postavila Florence Knoll.

960 
- 17796
Dizajn  /  Piero Lissoni
Avio Sofa
Avio Sofa
Avio Sofa
Materials

Sedišta su položena na centralnu konstrukciju grede od čelika teškog profila ili obojenu završnu obradu. Jastuci sedišta i nasloni imaju penu promenljive gustine prekrivenu poliesterskim vlaknima.

Color

Široka paleta boja i dezena štofova, mikrofibera i eko kože.

Dimensions

Modularna kombinatorika omogućava sklapanje različitih dimenzija i oblika: dvosed, trosed, četvorosed, ugaona garnitura, lenjivac, u više dimenzija.

Piero Lissoni

Piero Lissoni

Piero Lissoni je arhitekta koji je nakon studija na Politecnico di Milano osnovao interdisciplinarni studio Lissoni Associati 1986. godine. Radio je na razvoju arhitekture, enterijera i industrijskog dizajna u svojim projektima tokom godina. Ima iza sebe mnogo uspeha, član je velikog broja udruženja vezanih za arhitekturu i dizaj, a svoju svestranost nastavlja da pokazuje kroz svoj rad i danas.