PH 3/2 Table

PH 3/2 Table dizajniran je na principu reflektujućeg troslojnog sistema, koji usmerava većinu svetlosti naniže. Abažur je ručno izrađen od duvanog opalnog troslojnog stakla, koje je sjajno na spoljnoj površini i peskirano sa donje strane, što zauzvrat daje meku i difuznu distribuciju svetlosti.

948 
- 1044
Dizajn  /  Poul Henningsen
PH 3/2 Table
PH 3/2 Table
PH 3/2 Table
PH 3/2 Table
Materials

Abažur:
Duvano opalno troslojno staklo

Postolje:
Mesing / Bakar / Hrom

Color

https://www.louispoulsen.com/en/catalog/professional/decorative-lighting/table/ph-32-table?v=90352-5744611213-01&t=about

Dimensions

D: 29cm

Š: 29cm

V: 47,2cm

PH 3/2 Table
Poul Henningsen

Poul Henningsen

Poul Henningsen (9. septembar 1894. - 31. januаr 1967.), danski autor, kritičar, arhitekta i dizajner, bio je jedan od vodećih ličnosti kulturnog života Danske između svetskih ratova. Rođen u Kopenhagenu od strane poznate danske glumice Agnes Henningsen, Poul počinje da se bavi tradicionalnom funkcionalističkom arhitekturom. Međutim, tokom godina njegovi profesionalni interesi fokusirju se na rasvetu i osvetljenje. Poznat po svojim inicijalima, “PH”, tvorac je legendarne serije osvetljenja sa svojim imenom. Za njega se može reći da je prvi svetski arhitekta osvetljenja. Poul Henningsen je čitavu svoju karijeru posvetio istraživanju važnosti svetla za ljudsko blagostanje. On je formulisao teoriju da posmatrač ne bi trebao biti izložen direktnom odsjaju iz električnog izvora svetlosti. Henningsen je koristio niz slojevitih nijansi kako bi raširio svetlost i sakrio sijalicu, stvarajući na taj način mekšu difuzovanu rasvetu.