Cappellini

Revolving Cabinet

Revolving kabinet izgleda kao pokretna skulptura: lagana i inovativna, savršen je simbol projekata koje je dizajnirao Shiro Kuramata. Revolving kabinet je izrađen od sjajnog crvenog akrilnog plastičnog materijala, i opremljen je sa 20 fioka koje rotiraju oko vertikalnog metalnog stalka.

3.120€ 
Dizajn  /  Shiro Kuramata
Revolving Cabinet
Revolving Cabinet
Revolving Cabinet
Materijali

Revolving kabinet je izrađen od sjajnog crvenog akrilnog plastičnog materijala, i opremljen je sa 20 fioka koje rotiraju oko vertikalnog metalnog stalka.

Boje

Izrađuje se samo u crvenoj boji.

Dimenzije

D: 36cm

Š: 25cm

V: 185cm

Revolving Cabinet
Shiro Kuramata

Shiro Kuramata

Ikona dizajna, Shiro Kuramata je bio japanski dizajner koji je najbolje predstavio duh ere u kojoj je živeo, kroz svoje visoko značajne proizvode i kreacije. Godine 1965. osnovao je Kuramata Design Office u Tokiju, gde je ostao do svoje smrti 1991. godine, radeći na brojnim projektima koji su ušli u produkcijsku i dizajnersku dvoranu slave. Kuramata se prvi put susreo sa italijanskim dizajnom kroz Memphis, zatim 1987. sa Cappellinijem, za koga je stvorio seriju za Progetti Compiuti. Svi delovi koje je Kuramata napravilo za kompaniju bili su neverovatno dobro prihvaćeni. Kuramatini dizajn je i dalje izuzetno moderan, a mnogi komadi se mogu naći u stalnim kolekcijama Muzeja dekorativnih umetnosti u Parizu, MoMA u Njujorku, Muzeju metropolita, Muzeju dizajna Vitra i Muzeju savremene umetnosti u Toiami.