Driade

Ten

Naziv fotelje - Ten na japanskom jeziku označava nebo, ova mala komforna fotelja stvara idealan prostor za odmor koji se lako uklapa u sve enterijere, od klasičnih do savremenih. Jednostavan dizajn zaobljenih ivica i kompaktnih dimenzija, naslon pod uglom omogućava dodatan osećaj udobnosti.

2406 
- 4644
Dizajn  /  Naoto Fukasawa
Ten
Ten
Ten
Ten
Ten
Materials

Drvena baza, metalni delovi konstrukcije, poliuretenska pena, štof ili koža

Color

Crne ili mahagoni noge, veliki odabir boja i materijala za tapaciranje

Dimensions

Š: 76cm

D: 80cm

V: 75cm

Ten
Naoto Fukasawa

Naoto Fukasawa

Rođen je 1956. godine u Kofu, u Japanu. Fukasava je diplomirao na Umetničkom univerzitetu u Tami 1980. godine. Nakon što je radio u IDEO-ovim kancelarijama u San Francisku i Tokiju, 2003. osnovao je Naoto Fukasava Design, radeći kao dizajner i konsultant za kompanije, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Njegovi dizajni obuhvataju široku paletu oblasti, od precizne elektronske opreme do nameštaja i unutrašnjih postavki.
Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada za dizajn.
Njegov zidni CD plejer za MUJI, ovlaživač za ± 0 i mobilni telefoni INFOBAR i neon za au / KDDI deo su stalne kolekcije Muzeja moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku. 2007. godine mu je dodeljeno zvanje počasnog kraljevskog dizajnera za industriju (Roial Societi of Arts), Velika Britanija. MUJI zidni CD plejer takođe je deo stalne kolekcije Muzeja Viktorije i Alberta, dok je njegova fotelja HIROSHIMA za MARUNI deo stalne kolekcije Designmusuema Danmark-a. Profesor je na katedri za integrisani dizajn Univerziteta umetnosti Tama. Od 2012. godine peti je direktor Muzeja narodnih zanata u Japanu.