Cappellini

S-Chair

S-fotelja je autentično industrijsko remek-delo, ne gubeći suštinu originalnog proizvoda.

Amblem savremenog dizajna, stolica se može naći u stalnim kolekcijama najvećih svetskih muzeja, od Trijenalla u Milanu do MoMa u Njujorku.

S-Chair ima tamno lakiranu metalnu strukturu; ikonična originalna verzija presvučena je močvarnom slamom; alternativno, dostupan je u pletenoj boji ili sa fiksnom koricom izabranom iz izbora kože ili tkanina iz kolekcije. Za verziju od močvare slame, tkanje se vrši u potpunosti ručno: pažljiv postupak za koji je potrebno više od 6 sati izrade.

1596 
- 2424
Dizajn  /  Tom Dixon
S-Chair
S-Chair
S-Chair
S-Chair
S-Chair
S-Chair
S-Chair
S-Chair
Materials

Struktura:
1. Metalna peskirana tamno braon boja
Premaz:
2. Pletena ili močvarna slama ili tkanina / koža
Stopa:
4. Crna plastika

Color

Širok izbor materijala i boja.

Dimensions

D: 50 cm

Š: 42 cm

V: 102 cm

S-Chair
Tom Dixon

Tom Dixon

Rođen u Tunisu, Tom Dikon se preselio u Englesku 1963. Njegova nemirna i buntovna priroda navela ga je da napusti studije na Školi umetnosti u Chelseaju, kako bi mogao da istražuje sopstvenu kreativnost i lična izražajna sredstva koristeći reciklirane materijale. Tih godina otvorio je laboratoriju „Prostor“: think tank, nezavisni otvoreni prostor gde umetnici i dizajneri mogu zajedno da sarađuju i utiču jedni na druge na kreativan i dizajnerski način.

Tokom ovog plodnog perioda, Tom Dikon je započeo saradnju sa Cappellinijem, za koga je stvorio ikonični S-Chair. Devedesetih godina prošlog veka „Space“ je transformisan u potpuno dizajnirani studio za dizajn: Dikon je postao prepoznatljiv kao vrhunski dizajner i njegovo se ime počelo ubrzano širiti među međunarodno priznatim brendovima.

Komercijalni uspeh doveo je do njegove nominacije za šefa dizajna u Habitatu 1998. godine gde je postao kreativni direktor.

U međuvremenu je radio i na privatnoj i institucionalnoj saradnji, posvetivši se nizu zapaženih projekata i stvorivši niz dela koje su predodređene da ostanu bez premca u pogledu popularnosti i uvažavanja.

Dikon je 2000. godine primio prestižni Orden Britanskog Carstva, koji ga je dodeljivala kraljica Elizabeta II.

Dikonovi radovi uvršteni su u stalne kolekcije najvažnijih muzeja, uključujući Muzej Viktorije i Alberta, MoMa u Njujorku i Tokiju i Centar Pompidou.