Fritz Hansen

Ro

Ro fotelju dizajnirao je Jaime Hayón, a njen naziv predstavlja dansku reč za smirenost. Ova lepa i udobna fotelja dizajnirana je tako da pruža korisniku dodatni privatni prostor za relaksaciju i refleksiju. Za dodatnu udobnost može se ukombinovati sa tabureom iz iste kolekcije, a odabirom materijala za bazu i štofova može se lako uklopiti uz različite enterijere. Cena je data u rasponu od same fotelje u osnovnoj kategoriji štofa do cene fotelje zajedno sa tabureom u najskupljem materijalu.

2.801€ 
- 9.814€
Dizajn  /  Jaime Hayon
Ro
Ro
Ro
Ro
Materijali

Školjka je napravljena od poliuretenske pene sa čeličnim ramom i fiberglasom. Baza od aluminijuma ili drveta hrasta, podloga za tabure je od mdf-a. Može biti tapacirana u štofu ili koži.

Boje

Dostupna je u velikom broju boja štofova ili kože. Baza može biti metalna ili drvena.

Dimenzije

Fotelja:
D: 97cm
Š: 80cm
V: 113cm

Tabure:
D: 49cm
Š: 58cm
V: 40cm

Jaime Hayon

Jaime Hayon

Rođen u Madridu 1974. godine, Jaime Haion se može pohvaliti jednom od najsjajnijih karijera u novijoj istoriji savremenog dizajna. Rođen je i školovao se u Madridu. Radio je u Italiji.Godine 2004. Haion je odlučio da se osamostalni , preselio se u Barselonu i počeo da radi na brojnim projektima, dok je istovremeno pokazivao svoj lični rad u umetničkim galerijama. Njegova izložba pod nazivom Mediteranski digitalni barok, u londonskoj galeriji David Gill i kolekcija kupatila koju je dizajnirao za ArtKuitect označio je početak njegove međunarodne karijere, koja je uspostavljena kolekcijom Shovtime za BD i njegovim kasnijim radom sa takvim kompanijama kao što je Metalarte, Kamper, Lladro, Bisazza, Svarovski i Moooi. Haion trenutno živi i radi u Londonu.