Vitra

Fauteuil Direction

| Akcija

Ova čuvena fotelja je pogodna za sve poslovne prostor, kao i za kućno okruženje. Dizajn stolice prikazuje karakterističan estetski rečnik Jean Prouvé-a, baziran na strukturalnim zahtevima predmeta. Udobno tapaciran naslon i sedište su dostupni u brojnim završnicama, te se lako mogu prilagoditi različitim enterijerima.

1200 
Dizajn  /  Jean Prouvé
Fauteuil Direction
Fauteuil Direction
Fauteuil Direction
Materials

Metalna baza, drvo na rukonaslonu i tapaciranje u koži ili štofu

Color

Na akciji su dve crvene stolice u štofu sa crvenim metalnim nogarima i svetlim drvenim delovima na rukonaslonu.

Dostupna je u inače u brojnim bojama štofa ili kože, metalna baza može biti crna, braon, bež ili crvena, a moguće je odabrati 3 različita tona drveta za rukonaslon

Dimensions

D: 62.5cm

Š: 65cm

V: 81.5cm

Fauteuil Direction
Jean Prouvé

Jean Prouvé

Jean Prouvé se bavio finom obradom metala, a 1924. je otvorio sopstvenu radionicu u Francuskoj. Tokom sledećih godina radio je na brojnim nacrtima za nameštaj, a 1947. otvara sopstvenu fabriku za proizvodnju nameštaja. Zbog neslaganja sa drugim vlasnicima napušta kompaniju 1953. i od tada radi kao inženjer konsultant za metalne radove na brojnim arhitektonskim projektima u Parizu. Kao član stručnog žirija imao je veliki udeo u odabiru projekta Renza Piana i Richarda Rogersa za Cetre Pompidou tokom 1971. godine. Njegov rad obuhvata širok raspon dizajna od upotrebnih predmeta i nameštaja, prozora i kapija do fasadnih elemenata i modularnih sistema građenja za velike strukture.