Fritz Hansen

Egg

Poznata Egg™ fotelja čuvenog dizajnera Arne Jacobsen-a je bezvremeni klasik danskog dizajna. Jacobsen je poput skulptora pažljivo oblikovao školjku u savršenu udobnu formu do koje je došao eksperimentima u žici i gipsu. Upotreba savremene tehnologije i najkvalitetnijjih materijala daje dodatnu vrednost koja traje. Uz fotelju može se uzeti i komplementarni tabure. Cena je data u rasponu od same fotelje u osnovnoj kategoriji štofa do cene fotelje zajedno sa tabureom u najskupljem materijalu.

5.741€ 
- 16.739€
Dizajn  /  Arne Jacobsen
Egg
Egg
Egg
Egg
Materijali

Školjka je napravljena od poliuretenske pene sa čeličnim ramom i fiberglasom. Tilt mehanizam je od čelika, kao i baza, podloga je od poliamida. Može biti tapacirana u štofu ili koži

Boje

Dostupna je u velikom broju boja štofova ili kože

Dimenzije

Fotelja:
D:79-95cm
Š: 86cm
V: 107cm

Tabure:
D: 40cm
Š: 56cm
V: 37cm

Egg
Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Više od polovine XX veka ideje arhitekte i dizajnera Jacobsen-a su oblikovale Danski dizajn, šireći svoj uticaj ne samo na Skandinaviju već i na arhitekte i dizajnere širom sveta.Uspeo je tokom svoje karijere da radi na velikim projektima kompleksnih objekata arhitekture, ali i dizajnu nameštaja, detalja i aksesoara. Njegov kreativni proces fokusira se na strogu koncentraciju na detalje, a njegova jaka želja za stvaranjem omogućila je da tokom svake godine rada proizvede nešto za šta bi uglavnom ljudima bilo potrebno makar pet. Još kao student krenuo je da se zanima za svet nameštaja i pravi prve modele stolica koji su bili nagrađivani. Komadi nameštaja koje je dizajnirao kasnije tokom godina postali su kultni elementi modernizma i estetike koja proizilazi iz funkcije.