Knoll

Bertoia Diamond

Ovaj legendarni komad nameštaja predstavlja eleganciju, lakoću i komfor unutar upotrebe industrijskih materijala. Fotelja se može personalizovati, pa tako su dostupna izdanja bez tapaciranog naslona, dvobojna konstrukcija i širok odabir boje štofa. Klasik iz Knoll-ove proizvodnje ulepšaće svaku prostoriju i prilagoditi se u potpunosti vašem stilu.

1.608€ 
- 2.436€
Dizajn  /  Harry Bertoia
Bertoia Diamond
Bertoia Diamond
Bertoia Diamond
Bertoia Diamond
Bertoia Diamond
Materijali

Baza: Čelik
Sedište: Pena, platneni štof

Boje

Baza može imati crnu, belu, zlatnu ili hromiranu sjajnu završnicu, a dvobojna konstrukcija dostupna je i u plavim i crvenim tonovima.
Boje štofa su mnogobrojne a deo izbora možete videti na linku:
https://www.knoll.com/product/bertoia-diamond-chair-full-cover

Dimenzije

Diamond fotelja:
W 85 cm
D 75cm
H 75 cm

Large diamond fotelja:
W 114cm
D 82cm
H 71 cm

Bertoia Diamond
Harry Bertoia

Harry Bertoia

Harry Bertoia bio je jako talentovan umetnik, Knoll-ov istoričar Brian Lutz jednom je rekao “Njegove slike su bolje od njegovih skulptura. A njegove skulpture bolje su od njegovog nameštaja. A njegov nameštaj je apsolutno genijalan“. Harry je nakon studija otvorio svoju radionicu gde je podučavao dizajn metala i nakita, 1946. preselio se u Kaliforniju ne bi li pomogao kolegi Charles Eames-u da razvije metode rada u nameštaju sa šper pločom i laminatima. Nakon te saradnje i potpune slobode i podrške koju mu je davao Knoll, Harry je napravio neke od najpoznatijih žičanih struktura i komada nameštaja XX veka.