Cappellini

Homage To Mondrian

Postoji snažna veza između Capellinija i sveta umetnosti, što potvrđuje prisustvo omažnog kabineta u katalogu. Ovaj dizajn, Shiro Kuramata, je proslava jednog od pionira apstraktnog ekspresionizma, Piet Mondriana. Slike holandskog slikara prenešene su na drvo, stvarajući nameštaj koji se odlikuje ekstremnom formalnom čistoćom.

15.156€ 
Dizajn  /  Shiro Kuramata
Homage To Mondrian
Homage To Mondrian
Homage To Mondrian
Materijali

Izrađen je od farbanih ploča. U Homage to Mondrian, svaka vrata i fioke su različite veličine, što ga čini pogodnim za skladištenje raznih predmeta. Ovi ormari su na točkićima.

Boje

Dostupan u dve mat lakirane verzije sa kombinacijama boja crne, bele, plave, crvene i žute.

Dimenzije

D: 112cm
Š: 40cm
V: 116cm

D: 99cm
Š: 40cm
V: 116cm

Homage To Mondrian
Shiro Kuramata

Shiro Kuramata

Ikona dizajna, Shiro Kuramata je bio japanski dizajner koji je najbolje predstavio duh ere u kojoj je živeo, kroz svoje visoko značajne proizvode i kreacije. Godine 1965. osnovao je Kuramata Design Office u Tokiju, gde je ostao do svoje smrti 1991. godine, radeći na brojnim projektima koji su ušli u produkcijsku i dizajnersku dvoranu slave. Kuramata se prvi put susreo sa italijanskim dizajnom kroz Memphis, zatim 1987. sa Cappellinijem, za koga je stvorio seriju za Progetti Compiuti. Svi delovi koje je Kuramata napravilo za kompaniju bili su neverovatno dobro prihvaćeni. Kuramatini dizajn je i dalje izuzetno moderan, a mnogi komadi se mogu naći u stalnim kolekcijama Muzeja dekorativnih umetnosti u Parizu, MoMA u Njujorku, Muzeju metropolita, Muzeju dizajna Vitra i Muzeju savremene umetnosti u Toiami.