Cappellini

Dinah

Re-izdanje kolekcije Progetti Compiuti, koja je deo stalne zbirke MoMA u Njujorku, Dinah kabinet je komoda zamišljena od strane dizajnera Shiro Kuramata. Dinah komoda se proizvodi u numerisanoj, ali ne i ograničenoj seriji.

13.398€ 
Dizajn  /  Shiro Kuramata
Dinah
Dinah
Dinah
Materijali

Verna originalnom dizajnu iz 1970. godine, Dinah je stub sastavljen od 18 fioka koje se otvaraju u oba smera; Okvir je izrađen od laserski sečenog metala .

Boje

Fioke su u belo lakiranoj boji, metalni ram je obojen crnim epoksidnim prahom.

Dimenzije

D: 60cm

Š: 50cm

V: 177,4cm

Dinah
Shiro Kuramata

Shiro Kuramata

Ikona dizajna, Shiro Kuramata je bio japanski dizajner koji je najbolje predstavio duh ere u kojoj je živeo, kroz svoje visoko značajne proizvode i kreacije. Godine 1965. osnovao je Kuramata Design Office u Tokiju, gde je ostao do svoje smrti 1991. godine, radeći na brojnim projektima koji su ušli u produkcijsku i dizajnersku dvoranu slave. Kuramata se prvi put susreo sa italijanskim dizajnom kroz Memphis, zatim 1987. sa Cappellinijem, za koga je stvorio seriju za Progetti Compiuti. Svi delovi koje je Kuramata napravilo za kompaniju bili su neverovatno dobro prihvaćeni. Kuramatini dizajn je i dalje izuzetno moderan, a mnogi komadi se mogu naći u stalnim kolekcijama Muzeja dekorativnih umetnosti u Parizu, MoMA u Njujorku, Muzeju metropolita, Muzeju dizajna Vitra i Muzeju savremene umetnosti u Toiami.