Magis

Stool One

Stool One je zaista jedinstveno sedište. Ljuska je struktura ravnih geometrijskih oblika koji se spajaju oko ivica, kao fudbalska lopta. Oblik je plod dugotrajne pripreme i studije, koristeći skice, kartone i prototipove pre nego što se prošlo na proizvodnju u livenom aluminijumu. Dostupna je u dve opcije za unutrašnju ili upotrebu na otvorenom.

288 
- 414
Dizajn  /  Konstantin Grčić
Stool One
Stool One
Stool One
Stool One
Stool One
Stool One
Stool One
Stool One
Materials

Materijal: noge u poliranim, anodiziranim ili obojenim aluminijumu. Sedište od livenog aluminijuma polirano ili obrađeno sa fluorisanim prskanjem titanom i obojeno poliesterskim prahom. Dostupne su verzije za spoljašnju upotrebu. Magis logotip na svakom proizvodu potvrđuje njihovu originalnost.

Color

Dostupna u više boja i završnih obrada.

Dimensions

D: 49cm

Š: 56cm

V: 77cm

Stool One
Konstantin Grčić

Konstantin Grčić

Konstantin Grčić (* 1965) formalno, svoje je znanje sticao je izučavajući stolariju na Parnham College-u te industrijski dizajn na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu. Tamo je sarađivao sa Jasperom Morrisonom. Osniva svoju kancelariju u Minhenu 1991. godine. Danas je Konstantin Grčić dizajn studio u Berlinu. Kancelarija je aktivna u nekoliko oblasti, od projekata industrijskog dizajna, dizajna izložbi i arhitektonskih saradnji. Među njegovim poznatim klijentima su Aeance, Authentics, Cassina, ClassiCon, Flototto, Flos, Galerie Kreo, Kettal, Laufen, Magis, Muji, Nespresso, Plank, Smart i Vitra. Dobitnik je brojnih nagrada kao što je Compasso d`Oro za svoju lampu MAIDAI (Flos, 2001), stolicu MITO (Plank, 2011) i OK lampu (Flos 2016). Rad Konstantina Grčića čini deo stalnih zbirki najznačajnijih svetskih dizajnerskih muzeja (a. MoMA / New York, Centre Georges Pompidou / Pariz). Grčić definiše funkciju u ljudskom smislu, kombinujući formalnu strogost sa značajnom mentalnom oštrinom i humorom. Njegov rad karakteriše pažljivo istraživanje istorije umetnosti, dizajna i arhitekture i njegove strasti prema tehnologiji i materijalima.