Magis

Dodo

Dodo je idealan pratilac za svako malo dete: izdržljiv, jarkih boja i zaobljenih ivica, što obezbeđuje igru bez opasnosti od povreda. Predivan dizajn za svaku dečiju sobu, ali zahvaljujući svojoj modernoj jednostavnosti i naglasak za dnevnu sobu. Slatkiši za mlade i stare!
Magis logotip na svakom proizvodu potvrđuje njihovu originalnost.

180 
Dizajn  /  Oiva Toikka
Dodo
Dodo
Dodo
Dodo
Dodo
Dodo
Materials

Polietilen, pogodan i za spoljnu upotrebu.

Color

Bela, žuta, crvena i plava

Dimensions

L: 86cm

W: 41.5cm

H: 58.5cm

Dodo
Oiva Toikka

Oiva Toikka

Profesor Oiva Toikka (1931.- 2019.godine) jedno je od najvećih imena finskog stakla. Poznat je širom sveta po jedinstvenom i masovnom doprinosu finskom umetničkom staklu tokom poslednjih pola veka . Uživao je u međunarodnoj karijeri i primio je brojne nagrade, među kojima su Sjajna nagrada, medalja Pro Finlandia, nagrada Vorld Glass Nov 85, nagrada Kaj Franck za dizajn i medalja princa Eugena.
Pored stakla i keramike, Toikkina karijera obuhvatila je i mnoga druga područja, uključujući scenske nošnje, crteže i tekstil.
U tim poslednjim godinama, Toikka je takođe započeo plodnu saradnju sa Magisom.
On je umetnik ogromnog kreativnog talenta, vizije i svestranosti, tvorac složenih kompozicija i instalacija, a sve nacrtano impulzivnom maštom koja naizgled ignoriše granice i posvećuje pažnju estetskoj koherentnosti.