Gufram

Cactus

Predmet nekoliko slobodnih i često dvosmislenih interpretacija, Kaktus je ikona italijanskog dizajna koja je revolucionirala domaći pejzaž, potkopavajući granice između zatvorenog i otvorenog prostora. Kaktus dolazi kao ironični totem, i otelotvoruje maštu i humor dizajna sedamdesetih. Kaktus oživljava 1972. godine zahvaljujući genijalnosti Guida Drocca i Franca Mella, a od samog početka dovodi u pitanje statičan i krut svet dizajna enterijera.

5376 
- 6576
Dizajn  /  Drocco & Mello
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Materials

Odlivak od specijalne vrste gume.

Color

Crveni, crni i zeleni sa prelazom u narandzastu.

Dimensions

W: 70 cm
D: 70 cm
H: 170 cm

Cactus
Drocco & Mello

Drocco & Mello

Guido Drocco je rođen u San Benedetto Belbo, Cuneo, u Italiji 19. septembra 1942. Diplomirao je arhitekturu na Veleučilištu u Torinu (Politecnico di Torino). Bavio se profesionalnim radom u oblasti arhitekture i industrijskog dizajna i aktivan je u Torinu. Od 1996. godine predaje arhitektonsko projektovanje na Arhitektonskom fakultetu u Veleučilištu u Torinu.
Franco Mello je rođen u Genovi 1945. Živi i radi u Torinu i Spineto Scrivia. Mello radi na dizajnu, pakovanju, grafičkom dizajnu, izdavaštvu i umetnosti. Uredio je knjige o umetnosti i dizajnirao kataloge i plakate za brojne umetnike iz Arte Povere u Transavantgarde, uključujući Piero Manzoni, Giulio Paolini, Giuseppe Peone, Alberto Burri, Ives Klein, Bridget Rilei i Pinot Gallizio.