Gufram

Cactus

Predmet nekoliko slobodnih i često dvosmislenih interpretacija, Kaktus je ikona italijanskog dizajna koja je revolucionirala domaći pejzaž, potkopavajući granice između zatvorenog i otvorenog prostora. Kaktus dolazi kao ironični totem, i otelotvoruje maštu i humor dizajna sedamdesetih. Kaktus oživljava 1972. godine zahvaljujući genijalnosti Guida Drocca i Franca Mella, a od samog početka dovodi u pitanje statičan i krut svet dizajna enterijera. Njegovo prvo izdanje bilo je veoma duboka smaragdna nijansa (rasprodato izdanje), i od tada se ciklično reinterpretira prema boji i stilu trenutka. 2007. godine imali smo belu verziju (rasprodano izdanje); 2010. godine crvene i crne boje. Deo je stalnih zbirki u važnim međunarodnim muzejima kao što je MUDE u Lisabonu, ADAM u Briselu i Fondacija Beieler u Bazelu. Godine 2012., povodom četrdesete godišnjice prvog dela, Cactus je došao u novo ograničeno izdanje pod nazivom Metacactus. U ovoj varijanti, zelena boja limete bledi u narandžastu na vrhovima, kao da su nazdravili užasnom suncu pustinje. Za povratak Guframa u Francusku 2015. godine, kompanija uvodi novo ograničeno specijalno izdanje legendarnog kaktusa pod nazivom Lebluecactus (rasprodano izdanje). Drvo hola koje su dizajnirali Drocco i Mello postaju plave - iste nijanse kao i francuska zastava - reprezentativna nijansa svih bezbrojnih nijansi koje naseljavaju brojne geografske širine "Heksagon".

Dizajn  /  Drocco & Mello
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Cactus
Materials

Odlivak od specijalne vrste gume.

Color

Crveni, crni i zeleni sa prelazom u narandzastu.

Dimensions

70 x 70 x H 170 cm

Drocco & Mello

Drocco & Mello

Guido Drocco je rođen u San Benedetto Belbo, Cuneo, u Italiji 19. septembra 1942. Diplomirao je arhitekturu na Veleučilištu u Torinu (Politecnico di Torino). Bavio se profesionalnim radom u oblasti arhitekture i industrijskog dizajna i aktivan je u Torinu. Od 1996. godine predaje arhitektonsko projektovanje na Arhitektonskom fakultetu u Veleučilištu u Torinu.
Franco Mello je rođen u Genovi 1945. Živi i radi u Torinu i Spineto Scrivia. Mello radi na dizajnu, pakovanju, grafičkom dizajnu, izdavaštvu i umetnosti. Uredio je knjige o umetnosti i dizajnirao kataloge i plakate za brojne umetnike iz Arte Povere u Transavantgarde, uključujući Piero Manzoni, Giulio Paolini, Giuseppe Peone, Alberto Burri, Ives Klein, Bridget Rilei i Pinot Gallizio.